maandag 14 januari 2008

De spullen onderweg, wij nog niet!

Beste lezers, toch nog even een berichtje van een andere computer voordat we gaan vertrekken. Ben blij dat de afgelopen week achter de rug is. Wat een week. Aan honderduizend en een dingen tegelijk denken. Hebben we alles in huis, hebben we alles apart gehouden voor in de koffer, de luchtpost en de container? Op de laatste dag nog 3 humidifiers gekocht. Ja, ik snapte ook eerst het woord niet, maar mijn engels is ook niet van dien aard dat ik direct het woord kon thuisbrengen. Het zijn luchtbevochtigers voor in huis daar. Frank heeft op de laatste dag nog zijn mountainbike opgehaald en woensdagavond zaten we tussen de dozen. Donderdag hebben de verhuizers de laatste zaken onder mijn neus weggehaald en ingepakt. Zelfs het eten van de vis hebben ze ingepakt. De vis gelukkig nog net niet, die zwemt zelf achter de container aan. Heel raar hoor als je zo'n enorme vrachtwagen aan ziet komen rijden. Ze hebben hem helemaal volgeladen met de spullen en rond 16.00 uur 's middags rijden al je spullen de straat uit. Je huis is leeg, over een week zijn de spullen onderweg naar rusland en wij hebben nog steeds geen tickets, geen visum en weten we nog niet eens wanneer we zelf aankomen.
Vrijdag zijn we naar de russische consulaat geweest om een visum aan te vragen. Nou je hebt nog nooit zo'n mistroostig geheel bij elkaar gezien. Een stationshalletje uit de jaren '30 waar alle mensen de laatste trein hebben gemist. Nee een prima vooruitzicht hoor Rusland. Als het goed is kan Frank dinsdag de 15e de visa ophalen, maar ik hou een slag om de arm. Je weet het nooit daar. Als alles goed gaat liggen de tickets klaar op schiphol vanwaar we zondag de 20e zullen gaan vertrekken. We zijn 28 uur onderweg op z'n snelst, dus het is best ver. Hopelijk sneeuwt het niet teveel op Sakhalin want anders moeten we nog langer wachten in Moskou.
Ik ben in ieder geval blij dat ik met de kindjes een paar dagen bij opa en oma logeer, want in een leeg huis, zonder speelgoed en zonder alle practische zaken is het niet echt gezellig. Morgen vieren we de verjaardag van Charlotte die dolblij is dat we nog in nl. zijn met haar verjaardag.
Nog even een bedankje voor de vrienden waar we de afgelopen aantal dagen hebben doorgebracht die ons hebben uitgenodigd voor etentjes, lunchjes en koffietafels. Thanks a lot.
Dikke kus van ons en tot de volgende keer. We gaan nu eerst een paar dagen bijkomen!!!
Marina

Geen opmerkingen: